Animal de companyia


Un gos calia treure’l sovint al carrer; l’Angelina era una dona gran, amb dificultats per bellugar-se, i no es veia en cor de tant trasbals amunt i avall. Els gats mai havien estat animalons de la seva devoció; no sabia per què, però no li feien peça. Tampoc no volia que els fills li regalessin animals exòtics que acabarien destarotant l’ecosistema del seu entorn. Per això, quan va aparèixer aquell animaló tan bonic i eixerit al seu pati, va pensar que miraria de guanyar-se la seva amistat.

Com a primera providència, li oferiria menjar. No sabia ben bé quina era la seva dieta però anà experimentant fins que la Pepita, perquè va decidir anomenar-la Pepita, va acostumar-se a la seva presència i s’empassava amb delit els diferents requisits que li deixava a l’abast.  

Als matins, xerrava amb ella una estoneta. La criatura es quedava molt quieta, amb els seus ulls inquisitius fitant els de l’anciana i escoltava les cabòries que li relatava, en tota confiança: que si ara els fills no podien venir els caps de setmana, que si tenia congelades quatre dotzenes de croquetes esperant que els desconfinessin… l’atenció de la bestiola era màxima. L’Angelina es va acostumar a aquelles confidències matineres que li apaivagaven la soledat: la Pepita era bufona, juganera i tenia el do innat d’escoltar amb atenció. 

Al cap i a la fi, no havia estat pas tan difícil trobar l’animal de companyia que li calia. La sargantana Pepita era un amor!

3 comentaris Digues la teva

 1. Elvi ha dit:

  Molt xulo el relat i molt imprevisible!

  M'agrada

  1. Eulàlia Armengol ha dit:

   Gràcies! 😘

   M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.