Buidor


Asseguda sobre la duna, prop d’on trencaven les onades del Canal del Nord, la Clara mirava l’espectacle. Sola i buida. Uns núvols, de diferents tonalitats de grafit, canviaven de forma i color. Els feia córrer un vent, que a casa seva n’hi deien Tramuntana, però desconeixia quin nom estrany li donarien aquells pescadors d’Irlanda. Doblegava les herbes altes dels sorrals i produïa un cant somort i continuat, com el que li agradava escoltar dels pollancres prop d’on vivia. Les fortes onades marcaven el contrapunt a la balada. Xatracs i gavines, com a velles sopranos esquerdades, es feien escoltar per damunt de l’orquestra. A ella ningú no l’escoltava.

Les narius de la Clara s’omplien de la fortor de les algues que es marcien al trencall, barrejada amb el salnitre que amarava la vegetació sòbria que l’envoltava. Tenia les galtes gelades i humides. Microscòpics esquitxos de mar l’empolsinaven. Va estremir-se-li el cos amb un calfred; va pensar que no era fred allò que sentia sinó que el seu cos, la pell, també volia participar en el festival. Duia un vestit d’estiu curt i les lleus esgarrifances li recordaven que tenia cames, braços, un escot i un coll que s’esborronaven pel contacte de l’aire i la humitat del mar. Comunió perfecta dels sentits. No va marxar fins que el sol es colgà. Un cop dreta, d’esquena al mar, encara li quedava per admirar el gran final: una escena on grisos, taronges i liles s’anaven pintant amb delicadesa per la banda de ponent.

La soledat i el buit havien permès que la bellesa absoluta la posseís.

13 comentaris Digues la teva

 1. eantoja ha dit:

  Cada dia et superes una mica més…

  Liked by 1 person

  1. Eulàlia Armengol ha dit:

   Gràcies, Efuard🤗

   M'agrada

 2. Carles Puig ha dit:

  Em fas fer servir el diccionari, doncs moltes paraules són boniques pero no se qué volen dir. Molt poètica la posta de Sol. Gracies

  M'agrada

  1. Eulàlia Armengol ha dit:

   😂😂 faig servir les que escoltaca a casa!

   M'agrada

 3. emili calvotravaglia ha dit:

  Gràcies Emili

  ________________________________ De: Contes i lectures Enviado: domingo, 31 de enero de 2021 15:45 Para: calvo_ros@hotmail.com Asunto: [Entrada nova] Buidor

  Eulàlia Armengol posted: ” Asseguda sobre la duna, prop d’on trencaven les onades del Canal del Nord, la Clara mirava l’espectacle. Sola i buida. Uns núvols, de diferents tonalitats de grafit, canviaven de forma i color. Els feia córrer un vent, que a casa seva n’hi deien Tramunta”

  M'agrada

  1. Eulàlia Armengol ha dit:

   🤗

   M'agrada

 4. M.Carme ha dit:

  Si, m’agrada molt.

  Liked by 1 person

 5. Lluisa Jover ha dit:

  Quin gust de llegir-te cosineta!!!!! Gràcies Ll.

  Lluïsa Jover lluisajover.com

  > El 31 gen 2021, a les 16:45, Contes i lectures va escriure: > > >

  M'agrada

  1. Eulàlia Armengol ha dit:

   Gràcies, Lluïsa!😘

   M'agrada

  2. Eulàlia Armengol ha dit:

   Gràcies per seguir-me 😘

   M'agrada

 6. montse cristobal ha dit:

  Que bonic aquest escrit, eulalia. Es com un poema de sentiments. Gracies

  Enviat des del meu iPhone

  El 31 gen 2021, a les 16:45, Contes i lectures va escriure:

  
  Eulàlia Armengol posted: ” Asseguda sobre la duna, prop d’on trencaven les onades del Canal del Nord, la Clara mirava l’espectacle. Sola i buida. Uns núvols, de diferents tonalitats de grafit, canviaven de forma i color. Els feia córrer un vent, que a casa seva n’hi deien Tramunta”

  M'agrada

  1. Eulàlia Armengol ha dit:

   🥰

   M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.